Course Description
This course discusses the basic understanding and scope of horticulture (fruit, vegetables and ornamental plants) and food (cereals and legumes), characteristics and cultivation of horticultural plants and food plants. Appropriate business technology for the production of horticultural crops and food crops which includes selecting quality seeds, vegetative and generative plant propagation, land preparation and planting, fertilization, pruning, flowering regulation and flower and fruit management, harvest and post-harvest, and yard intensification.
Program Objectives (PO)
- 1. Menerapkan dan mengkomunikasikan konsep-konsep hortikultura (CPL-2, CPL-3).
- 2. Mengkomunikasikan pemahaman mengenai konsep-konsep dasar dan ruang lingkup hortikultura beserta aplikasinya (CPL-2, CPL 3).
- 3. Trampil menerapkan konsep atau teori hortikultura yang telah dikuasai dalam memecahkan masalah yang ada di lingkungan secara prosedural sesuai dengan bidang ilmunya.
- 4. Mampu mengambil keputusan yang tepat berdasarkan analisis informasi dan data, serta mampu memberikan petunjuk dalam memilih berbagai alternatif solusi secara mandiri dan kelompok dalam bidang hortikultura.
- 2. 5. Mampu menerapkan konsep dan teori hortikultura dalam memecahkan masalah yang ada di lingkungan secara prosedural sesuai dengan bidang ilmunya.